Management bezpečnosti potravin
Přínosy


Identifikace, kontrola a řízení rizik spojených s bezpečností potravin. Zajišťuje bezpečné potraviny
a poskytuje spotřebitelům důvěru ve výrobek.
Standard ISO 22000 je kombinací ISO 9001, zásadami HACCP a zásadami správné výroby.
Obecně norma stanovuje požadavky na organizace v potravinovém řetězci, "od farmy až po vidličku".
Norma ISO 22000 poskytuje prvky jistoty v rámci celosvětového potravinového řetězce a pomáhá
výrobkům překračovat hranice a přináší lidem potraviny, kterým mohou důvěřovat.
Členění normy je srovnatelné s normou ISO 9001.
Důraz je kladen především na systémovou stránku, na principy HACCP a na podpůrná bezpečnostní opatření, jako je správná provozní praxe (GMP), správná zemědělská praxe (GAP), správná veterinární praxe (GVP), správná hygienická praxe (GHP), správná distribuční praxe (GDP), správná sanitační praxe (GSP) atd.
-
Mezinárodní uznávaný standard;
-
Zvýšená důvěra spotřebitelů;
-
Zvýšená důvěra všech zainteresovaných stran;
-
Bezpečná výroba potravin;
-
Eliminace a kontrola nebezpečí;
-
Minimalizace zkušeností s nekvalitními a zdravotně rizikovými potravinami;
-
Zavedené dokumentované směrnice pro celou organizaci;
-
Zavedený dokumentovaný systém řízení;
-
Neustálé zlepšování činnosti;